Ворог штурмує лінію зіткнення на Донеччині за підтримки авіації та артилерії

Ворог перегруповує війська на трьох напрямках і продовжує наступ на сході, лінію зіткнення на Донеччині війська рф штурмують за підтримки авіації та артилерії.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Противник продовжує ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Агресор здійснює вогневий вплив вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ. Найбільша активність окупантів зберігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Залишилась загроза завдання ворогом ракетно-бомбових ударів по військових та цивільних об’єктах на території України», — йдеться у зведенні.

За даними Генштабу, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка змін не зазнала, противник активних дій не проводив.

Водночас на території Гомельської області республіки білорусь зафіксовано роботи з розмінування місцевості у районах колишнього базування підрозділів російської федерації.

Згідно з інформацією Генштабу, на Харківському напрямку загарбники основні зусилля зосередили на утриманні зайнятих позицій, контролі маршрутів постачання по автошляхах на північ та схід від Харкова, а також недопущенні просування українських військ у напрямку державного кордону.

На Словʼянському напрямку триває перегрупування російських підрозділів, створення запасів матеріально-технічних засобів.

У Генштабі зазначають, що на Донецькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на підготовці до наступальних дій у напрямках Сєвєродонецька, Соледара та Бахмута, здійснює поповнення запасів і перегрупування підрозділів. Там переміщено до двох батальйонних тактичних груп. Ворог проводить штурмові дії уздовж лінії зіткнення за підтримки авіації та артилерії, має частковий успіх у районі Авдіївки.

На Лиманському та Сєвєродонецькому напрямках противник проводить перегрупування військ. Відзначено посилення угруповання силами до батальйонної тактичної групи в районі залізничної станції “Новий Айдар”.

У Маріуполі ворог продовжує блокування українських підрозділів у районі заводу “Азовсталь”, завдає масованих артилерійських та авіаційних ударів, проводить штурмові дії, додали у Генштабі.

На Запорізькому напрямку противник зосередив основні зусилля на артилерійських обстрілах позицій ЗСУ.

У зведенні зазначається, що на Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Загарбник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, поповненні боєприпасів та пально-мастильних матеріалів, інженерному облаштуванні позицій, здійснює артилерійські обстріли позицій українських військ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну; російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Источник