Ворог здійснив п’ять штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок — відійшов із втратами

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили чотири штурми російських загарбників на Оріхівському напрямку і пʼять — на лівобережжі Дніпра.

Про це повідомляють Сили оборони півдня у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми, з яких 2 в районі Старомайорського, по 1 в районі Роботиного та Малої Токмачки. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, ворог здійснив 5 штурмів в напрямку плацдарму біля Кринок. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають військові, окупанти на півдні тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують ударні дрони різних типів, не припиняючи аеророзвідку.

Водночас, погана погода заважає ворогу проводити аеророзвідку: «Внаслідок погодних умов, минулої доби суттєво знизилось застосування ворожих розвідувальних дронів. Зафіксовано проліт лише 18 одиниць, що в 10 разів менше звичних вже середньодобових показників».

Українські бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Водночас Сили оборони півдня завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. 

"Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на 104 окупанта і 9 одиниць озброєння та військової техніки", — зазначають військові.

Зокрема, знищено гармату, 7 одиниць автомобільної техніки, антену управління БпЛА та спостережний пункт ворога.

Як повідомлялося, протягом минулої доби на фронті відбулося 68 бойових зіткнень.

Загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 17 квітня 2024 року становлять близько 456 тисяч 50 осіб, зокрема за останню добу 710 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник