У Білому домі підтвердили, що Росія перекинула частину військ у Курську область

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Російська Федерація перекинула певну кількість військових ресурсів у Курську область, проте скільки саме — невідомо.

Як передає Укрінформ, про це Кірбі заявив в інтерв’ю MSNBC, відповідаючи на запитання, чого слід чекати від «збентеженого і розлюченого» Путіна після взяття українськими військами значної кількості населених пунктів на території Курщини.

«Ми бачили, як росіяни відреагували (на військову операцію ЗСУ, – ред.), перекинувши певну кількість військової сили й ресурсів у район Курська», – сказав він.

При цьому радник зауважив, що незрозуміло, скільки саме сил росіяни збираються туди перекидати, «які їхні наміри, що вони збираються робити — як і те, що роблять українці».

За словами Кірбі, США спілкуються з українською стороною «в режимі реального часу».

«Ми хочемо краще зрозуміти, що там відбувається. Тим часом ми продовжимо пильнувати, щоб Україна мала зброю і можливості, необхідні їй для самозахисту», – додав представник Білого дому, пообіцявши, що протягом наступних тижнів буде оголошено про нові пакети військової допомоги.

Як повідомлялося, Збройні сили України взяли під свій контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

Источник