У Харкові внаслідок ракетних ударів загинули 17 людей

За останніми даними, унаслідок нічного та ранкового ракетних ударів у Харкові загинули 17 людей, іще дві особи загинули внаслідок удару по місту Красноград.

Про це повідомив у Телеграмі очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Протягом дня рятувальники розбирали зруйновані будинки. На жаль, з-під завалів дістали тіла ще 7 загиблих. Таким чином, станом на зараз в Харкові загинуло 17 людей, в тому числі хлопчик 2009 року народження, поранено 42 людини», — повідомив Синєгубов.

За його словами, у Краснограді внаслідок обстрілу у власному будинку загинуло подружжя. Їхню 12-річну доньку вибуховою хвилею викинуло з будинку у двір, дитина дістала серйозні поранення. Крім того, в місті ще двоє поранених.

Масований російський ракетний обстріл Харкова та Краснограда керівник області назвав актом тероризму та порушенням усіх існуючих правил війни.

«російські терористи цілеспрямовано ударили ракетами по житлових будинках», — заявив Синєгубов.

За даними речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, в Слобідському районі Харкова загинули четверо людей і 22-ох поранено, у Салтівському — 13 загиблих і 20 поранених, у Краснограді – двоє загиблих і троє поранених.

Як повідомлялося, 17 серпня близько 21:30 російська ракета «Іскандер» влучила у триповерховий житловий будинок у Салтівському районі Харкова, внаслідок чого будівля повністю зруйнована і сталася масштабна пожежа. Станом на 15 годину було відомо про 12 загиблих.

За даними ОВА, серед врятованих є люди з інвалідністю по слуху.

Також близько 5 години ранку 18 серпня російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району. Дві ракети С-300 влучили у трамвайне депо, пошкодивши ремонтний цех і гуртожиток. Станом на 15 годину було відомо про трьох загиблих.

Ворог також завдав ракетного удару по м. Красноград, де зруйновано приватні житлові будинки, понад 10 будинків пошкоджено. Було відомо про двох загиблих і двох поранених.

У Харкові та Краснограді 19 серпня оголошено днем жалоби.

Источник