У Кремлі обговорюють «майбутнє без Путіна» — ЗМІ

У Кремлі обговорюють "майбутнє без Путіна" - ЗМІ

У Росії наростає невдоволення війною з Україною, пишуть ЗМІ

Російська еліта та топ-чиновники обговорюють кандидатури можливих наступників Путіна, але розуміють, що він піде лише через тяжку хворобу, пишуть ЗМІ.

Розв’язуванням війни проти України президент РФ Володимир Путін налаштував проти себе всі російські еліти, у Кремлі вже замислюються про його зміну. Про це пише видання Медуза.

Видання заявляє, що після квітневого «патріотичного піднесення» зараз серед еліт знову переважає песимізм.

Зазначається, що у Путіна досі не бачать сценарію виходу з війни зі збереженням рейтингу влади. Але бізнес і урядовці незадоволені тим, що він розв’язав воєнний конфлікт, не спрогнозувавши масштабу санкцій. А «яструби» в оточенні президента незадоволені темпами «спеціальної операції».

У матеріалі йдеться, що силовий блок РФ виступає за широку мобілізацію та війну «до перемоги», але в Кремлі до цього не готові, оскільки населення РФ підтримує війну, але проти відправлення на фронт цивільних.

Медуза зазначає, що найбільше війною незадоволена так звана «партія миру» в особі найбільших бізнесменів та більшості чиновників, зокрема через відмову Путіна вести мирні переговори.

«Проблеми в Росії через війну вже видно, а в середині літа вони просто посипляться з різних боків: транспорт, медицина, навіть сільське господарство. Ніхто про такий масштаб просто не думав», — пояснило джерело, близьке до уряду.

За його словами, до війни ніхто в Кремлі не прорахував варіант повної відмови європейських країн від імпорту російського газу та нафти. Але незважаючи на те, що ембарго обговорюється в Європі, Путін не вірить, що санкції буде реалізовано.

Джерела Медузи зазначають, що на цьому тлі у Кремлі все частіше обговорюють майбутнє Росії після Путіна.

«Це не про те, що Путіна прямо зараз хочуть скинути і готується змова. Але є розуміння, або побажання, що в досить доступній для огляду перспективі керувати державою він не буде», — зазначив співрозмовник видання.

Серед можливих наступників Путіна Медуза називає мера Москви Сергія Собяніна, заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва і першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка.

«Однак у владі всі розуміють, що Путін може піти лише за серйозного погіршення стану здоров’я», — наголошує видання.

Зазначимо, напередодні начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що з початку вторгнення Росії в Україну на Путіна було скоєно невдалий замах.

Джерело