У Кремлі відреагували на затримання Медведчука

У Кремлі відреагували на затримання Медведчука

Фото: Пресс-служба президента Украины У Кремлі вважають, що це може бути «фейковий» Віктор Медведчук

Дмитро Пєсков запропонував спочатку переконатися, а чи справжній це Віктор Медведчук, і дав зрозуміти, що у Москви поки немає підтверджень.

Російська влада недовірливо поставилася до інформації про затримання в Україні нардепа-втікача від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Спікер президента РФ Дмитро Пєсков вважає, що ці дані ще потрібно «перевірити», повідомив напередодні ввечері Інтерфакс.

«Щодо Медведчука бачив. Я нічого не можу сказати, наскільки це відповідає дійсності. Щось говорити було б неправильно без жодних підтверджень», — сказав Пєсков.

Він нарікав на «фейки», які нібито зараз «ідуть з України».

«Така кількість фейків професійно чи непрофесійно генерується в Україні за допомогою різних помічників з міжнародних піар-агентств, у тому числі, що приймати одразу це за істину у першій інстанції було б неправильним», — зазначив Пєсков і додав, що «зараз все потрібно перевіряти».

Напередодні стало відомо про затримання Медведчука співробітниками СБУ. В Офісі президента стверджують, що лідеру ОПЗЖ буде безпечніше у в’язниці, ніж у Росії.

Також президент Володимир Зеленський розповів про затримання Медведчука, назвавши його космонавтом. Водночас глава держави запропонував обміняти нардепа на українських полонених.

Джерело