У Маріуполі затримали бойовика «ДНР», який обстрілював Авдіївку

Оперативники поліції Донецької області викрили проросійського бойовика, який обстрілював українських воїнів та мирне населення в Авдіївці.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ. 

“Фігуранту оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у 2015 році житель Маріуполя приїхав у Донецьк на заробітки. Представники незаконного військового угруповання “ДНР” завербували чоловіка у реабілітаційному центрі, де він опинився через зловживання алкоголем.

“Зі спецзакладу пацієнт, попри судимість та алкозалежність, потрапив на контрактну службу до мотострілецької роти. Найманцю видали зброю та відправили на передові позиції під Донецьком (в районі селища Жабуньки, колишнього Ясинуватського посту ДАІ)”, — поінформували у МВС.

Поліцейські здобули докази, що 43-річний фігурант воював під керівництвом командира полку “армійського корпусу ДНР”, який є громадянином РФ.

Уточнюється, що у той час велися жорстокі бої, а населення Авдіївки страждало від постійних ударів ворога.

За даними МВС, прихильник “руського миру” виконував функції коригувальника вогню під час артобстрілів та вів прицільний вогонь по позиціях ЗСУ, а також обстрілював населені пункти з кулемета та автомата.

“Зі слів бойовика, за наказом російських військових його підрозділ регулярно здійснював “прострілювання” лісопосадки на околиці міста. Внаслідок цих атак гинули та отримували поранення мешканці приватного сектору, розташованого поруч”, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, як уточнили правоохоронці, учасник НЗФ “Восток” охороняв стратегічний об’єкт у “червоній зоні” – міст, укріплював окопи та патрулював вулиці окупованого Донецька під час “комендантської години”.

“За рік служби “на передовій” бойовик отримав лише близько 45 000 рублів та поранення. Тому в 2016 році “боєць” дезертирував з військової частини і переховувався”, — поінформували у міністерстві.

За даними відомства, кілька років чоловік перебивався випадковими заробітками та повторно проходив лікування від алкоголізму.

Як зазначається, маріуполець, не витримавши життя в окупації, потайки повернувся до рідного міста, де знайшов постійну роботу, і свою участь у війні проти України чоловік приховував.

“Проте найманцю доведеться відповісти за свої дії перед законом – поліцейські зібрали достатньо доказів для притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 25 жовтня у СБУ поінформували, що за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив до 10 років позбавлення волі бойовика терористичної організації так званої “ДНР”.

Источник