У РФ під поховання загиблих в Україні виділяють цілі алеї кладовищ — ВВС

У РФ під поховання загиблих в Україні виділяють цілі алеї кладовищ - ВВС

Фото: 93.ru У Росії під поховання загиблих в Україні виділяють цілі алеї кладовищ

При цьому в Росії не поспішають визнавати своїх втрат у так званій «спецоперації» в Україні, а міністерство оборони Росії не оновлює інформацію про загиблих з кінця березня.

Незважаючи на те, що в РФ не поспішають визнавати своїх втрат у війні з Україною, журналісти виявляють у містах цілі алеї поховань загиблих бійців. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

«Бі-бі-сі відомі імена 3052 російських військових, які загинули на війні в Україні. Хоча міністерство оборони Росії не оновлює інформацію про загиблих з кінця березня, у країні щодня ховають солдатів, офіцерів та тих, кого офіційно почали називати «добровольцями». Далеко не про всіх загиблих повідомляє місцева влада — але на багатьох кладовищах містяться нові свідчення втрат, яких зазнає російська армія в Україні», — йдеться у розслідуванні ВВС.

Повідомляється, що цей підрахунок не може бути точним, оскільки і ЗМІ, і регіональна влада називають далеко не всіх загиблих, але уявлення про масштаби втрат надає інформація з регіональних кладовищ: у деяких містах під поховання загиблих в Україні виділено цілі алеї.

Найчастіше прізвища називають голови російських регіонів або представники районних адміністрацій, місцеві ЗМІ та навчальні заклади, де раніше навчалися загиблі, а також родичі. Бі-бі-сі та команда волонтерів вивчають ці дані та вносять їх до списку, який ми ведемо з початку російського вторгнення в Україну», — пишуть журналісти Російської служби ВВС.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з 24 лютого до 30 травня загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 30 350 осіб.

Джерело