У РФ прокоментували можливість розміщення своїх військових баз у «Л/ДНР»

У РФ прокоментували можливість розміщення своїх військових баз у "Л/ДНР"

Поки що в РФ спростовують розміщення своїх військових баз в ОРДЛО

Розмови про військові бази Росії в «ДНР» та «ЛНР» поки що не ведуться. Але за «необхідності» це буде зроблено, заявив представник російського МЗС.

Про розміщення російських військових баз у «Л/ДНР» не йшлося. Однак у разі потреби Кремль «зробить усе, що потрібно». Про це заявив заступник глави МЗС РФ Андрій Руденко, пише Інтерфакс.

«Про бази розмови не було. За необхідності буде зроблено все, що потрібно. Договір це передбачає», — сказав він.

Російський дипломат додав, що, згідно з договором, сторони можуть надавати одна одній необхідну допомогу, «включаючи військову, а також надання права будівництва, використання та вдосконалення військової інфраструктури та військових баз на своїй території».

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін оголосив про визнання «незалежності» «Л/ДНР». Він разом із ватажками «ДНР» та «ЛНР» підписав договори про дружбу та взаємодопомогу. Пізніше в РФ уточнили кордони, в яких визнають «ДНР» та «ЛНР». Росія визнає так звані «республіки» Донбасу у межах, які зараз фактично встановлені. Про це сказав заступник голови комітету Ради Федерації у міжнародних справах Андрій Клімов.

Джерело