У Росії триває виверження відразу двох вулканів

У Росії триває виверження відразу двох вулканів

Фото: Скриншот Виверження вулкана

Виверження вулканів лише посилюватиметься. Вчені прогнозують вилив лави та утворення грязьових потоків.

У Росії на Камчатці почалося виверження одразу двох великих вулканів Ключевська сопка та Шивелуч. Про це повідомляє ТАСС.

Ключевська сопка — найвищий вулкан на материку. Вчені стверджують, що зараз триває викидання «розпечених бомб».

«Хмара попелу від вулкана Ключевський простяглася на 60 км у північному та північно-східному напрямку. Шлейф від Шивелуча простягається на 55 км також у північному та північно-східному напрямках», — зазначили експерти.

Відомо, що вулкан Шивелуч уже викинув стовп попелу заввишки шість кілометрів над рівнем моря. Цей шлейф розвіявся на захід та у бік Тихого океану.

Двом вулканам надано помаранчевий код авіаційної небезпеки.

Також наголошується, що вулкан Шивелуч — найпівнічніший з діючих вулканів російської Камчатки. Одним із найбільших було його виверження у 1964 році. На той момент стовп попелу досяг висоти 15 кілометрів, а уламки вулканічної породи віднесло на 20 кілометрів.

Російські вчені кажуть, що виверження вулканів лише посилюватиметься. Вони прогнозують вилив лави та утворення грязьових потоків, які пройдуть руслами річок у районі вулканів.

Российские ученые говорят, что извержение вулканов будет только усиливаться. Они прогнозируют излияние лавы и образование грязевых потоков, которые пройдут по руслам рек в районе вулканов.

Нагадаємо, 29 серпня минулого року вулкан Шивелуч викинув стовп попелу заввишки 3 тисячі метрів.

На Камчатці загинула група туристів під час сходження на вулкан

Джерело