Удар рф знищив склад Червоного Хреста з гуманітарною допомогою на Одещині

На Одещині внаслідок ракетного удару 8 травня повністю зруйновано склад із гуманітарною допомогою від Товариства Червоного Хреста України.

Про це повідомляє пресслужба Товариства, передає Укрінформ.

"Внаслідок ракетного удару по Одещині 08.05.2023 повністю зруйновано орендоване складське приміщення Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України площею 1000 кв.м", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пожежа повністю знищила гуманітарну допомогу для Одеської області, яка була на складі.

На момент ракетного удару представників Червоного Хреста на місці не було.

"Надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено", – йдеться також у повідомленні.

Міністерство закордонних справ України засудило атаку на склад гуманітарної допомоги Червоного Хреста України в Одесі, яку росія здійснила у Всесвітній день Червоного Хреста.

«Сьогодні, у Всесвітній день Червоного Хреста 2023 року, росія атакувала склад гуманітарної допомоги Червоного Хреста України в Одесі. Це ще одне грубе порушення міжнародного права. москва повинна припинити нападати на цивільну інфраструктуру та блокувати допомогу людям, які її потребують», — зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко у Твіттері.

Як повідомлялося, війська рф завдали по Одещині ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Повідомлялося, що російські ракети типу Х-22 влучили у склад одного з продовольчих підприємств та рекреаційну зону на Чорноморському узбережжі, одна людина загинула – охоронець складу.

Фото: od.redcross.org.ua

Источник