Україна може застосовувати французьку зброю для ударів по РФ, але не Кремлю — радник Макрона

Україна може використовувати французьку зброю для ударів по будь-яких військових об’єктах у Росії, які становлять загрозу Україні, але не по Кремлю.

Про це в коментарі Укрінформу в кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні заявив зовнішньополітичний радник президента Франції Еммануель Бонн.

«Україна може бити по російській території французькою зброєю – про це заявлялося публічно», — зазначив Бонн.

І відразу уточнив: «але я маю на увазі, ми сказали — враховуючи той факт, що росіяни пересувають військові потужності до кордону з Україною з метою проникнення в Україну, необхідно і логічно, щоб українцям було дозволено завдавати удари по цих потужностях».

«Тож є певний нюанс, який полягає в тому, що українці можуть використовувати те, що ми їм даємо, щоб завдавати ударів по об'єктах, які росіяни мобілізують, аби використати для продовження війни. Але це не означає, що вони можуть ударити завтра по Кремлю», — підкреслив Бонн.

На запитання, чи, на його думку, наслідують Сполученні Штати приклад Франції, він сказав, що не може дати конкретної відповіді.

Як повідомлялося, Сполучені Штати не змінили свою позицію щодо обмежень на використання ЗСУ американської зброї для обстрілів військових об’єктів на території Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні 9–11 липня проходив саміт НАТО, у якому взяла участь українська делегація на чолі із Президентом Володимиром Зеленським.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Источник