Українські військові перехопили ініціативу і просуваються під Бахмутом — Міноборони

Сили оборони України перехопили стратегічну ініціативу і просуваються біля Бахмута Донецької області.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Українські Сили оборони впевнено рухаються по флангах довкола Бахмута. Втім, окупанти підтягнули до району велику кількість сил", — сказала вона і додала, що ворог має перевагу за кількістю людей і зброї.

"У саме місто ми не заходили. Але ми продовжуємо контролювати південно-західні околиці міста. Однак основні бої зараз точаться довкола. Можна говорити про те, що наступ йде на декількох напрямках. Це не тільки фланги, а значно ширший зараз фронт", — розповіла вона.

На півдні України Сили оборони рухаються з різним успіхом. За словами Маляр, "у цьому районі наразі відбувається вирівнювання фронту для того, аби зайняти і закріпитися на потрібних рубежах. Десь бувають дні, коли це понад один кілометр, десь буває менше, по-різному", — сказала вона.

Як повідомлялося, українська авіація минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу російських військ.

Фото: libkos

Источник