Українські захисники вийшли з Авдіївки на підготовлені позиції

Відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

Як передає Укрінформ, про це повідомили головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський та командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах», — поінформував Сирський.

Він наголосив, що українські воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

«Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо», — зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Своєю чергою Тарнавський написав у Телеграмі: «Відповідно до отриманого розпорядження, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції».

За його словами, у ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів 10 до 1, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення.

«Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах», — наголосив командувач ОСУВ «Таврія».

Увечері 16 лютого Тарнавський повідомив, що росіяни кидають на штурм Авдіївки всі резерви, завдають артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Источник