За добу на фронті відбулося 144 боєзіткнення, найгарячіший — Покровський напрямок

Минулої доби на лінії фронту відбулось 144 бойові зіткнення.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Генерального штабу Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулої доби відбулось 144 бойові зіткнення. За минулу добу загалом російські терористи завдали по позиціях наших військ та населених пунктах 1 ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 85 авіаударів. Зокрема, скинули 141 керовану авіаційну бомбу. Крім цього, здійснили понад 4350 обстрілів, з них 90 — з реактивних систем залпового вогню", — сказав Гуцуляк.

За його словами, на Харківському напрямку окупанти продовжували штурмові дії. Відбито 6 атак ворога, зокрема, в районах населених пунктів Тихе та Вовчанськ.

На Куп'янському напрямку загарбники здійснили 7 атак у районах Піщаного та Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку в районах Макіївки, Невського Луганської області та Серебрянського лісництва відбито 18 атак російських військ.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 4 ворожі атаки в районах населених пунктів Верхньокаменське, Переїзне та Виїмка.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб російських окупаційних військ прорвати оборону в районі Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку росіяни 23 рази намагалися вклинитися в оборону ЗСУ в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.

На Покровському напрямку відбито 48 атак російських окупаційних військ у районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Желанне, Яснобродівка, Воздвиженка, Іванівка, Тимофіївка та Калинове.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак росіян у районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Парасковіївка.

На Времівському напрямку російські окупанти здійснили 5 безуспішних спроб прорвати оборону ЗСУ в напрямку Степової Новосілки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось 5 бойових зіткнень у районі Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки Запорізької області.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони України минулої доби завдали 7 ударів по районах зосередження особового складу російських окупаційних військ, уразили засіб протиповітряної оборони, 3 склади боєприпасів та склад матеріально-технічних засобів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 31 липня 2024 року становлять близько 578 тисячі 120 осіб, зокрема 1060 осіб — за минулу добу.

Источник