Загін спецпризначення з Канади вже тиждень перебуває в Україні — ЗМІ

На тлі російської військової ескалації в Україну прибув загін бійців елітного канадського полку спеціальних операцій CSOR.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на власні джерела в канадському уряді пише Global News.

“Канадський загін спеціального призначення було розгорнуто в Україні на тлі зростання напруження між військовим альянсом НАТО та Росією”, — йдеться у матеріалі.

За інформацією джерел видання, такими кроками держави НАТО намагаються стримати можливу російську агресію проти України.

“Підрозділ також отримав завдання допомогти в розробленні плану евакуації канадських дипломатів у разі повномасштабного вторгнення”, — пише Global News.

Слід зазначати, що канадські спецпризначенці вже кілька років тренують українських військових у рамках місії UNIFIER. “Утім, наші джерела стверджують, що цей спеціальний контингент, який вилетів до України приблизно 9 січня, не залучений до навчання”, — підсумовує видання.

Нагадаємо: у рамках UNIFIER в Україні перебувають близько 200 канадських військових. Мандат чинної місії збігає за кілька місяців. Якщо його не буде продовжено — канадські військові залишать територію України.

Фото: special-ops.org

Источник