Загарбники стягують резерви до Бахмута, щоб зберегти свої позиції – Череватий

Російські загарбники намагаються зберегти свої позиції під Бахмутом, тому постійно стягують туди резерви. За добу на Бахмутському та Лимансько-Куп'янському напрямках ворог здійснив понад 1000 обстрілів позицій Сил оборони.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

За його словами, що ворог понад усе хоче зберегти свої позиції під Бахмутом: «Він стягує туди постійні резерви, намагається іноді контратакувати. Ми гасимо ці спроби. За останній час у ворога успіху в контратаках не було».

Відео: телемарафон «Єдині новини»

«У нашій операційній зоні за добу ворогом було завдано більше 1 150 артилерійських ударів різними типами мінометів, ствольної артилерії, реактивними системами залпового вогню. Відбулось 15 боєзіткнень, під час яких 121 окупанта було знищено, 256 зазнали поранень. Знищено чотири танки, дві самохідні артилерійські боєустановки, два БПЛА та два дрони-камікадзе, п'ять одиниць ворожої бронетехніки», — поінформував Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 17 липня 2023 року ліквідували близько 238 тисяч 300 російських загарбників, при цьому ще 620 осіб — за минулу добу.

Источник