Заява Путіна про оточення українських військ у Курській області не відповідає дійсності — Сирський

Заява, яка була оприлюднена диктатором РФ Володимиром Путіним  на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. 

«Заява, яка була оприлюднена очільником країни-агресора на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності. Це відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію», — заявив Сирський.

За його словами, українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога. Попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці. Зокрема, починаючи з 8 серпня по теперішній час, російські війська на цій ділянці фронту втратили в особовому складі – 17819 осіб, із них безповоротні – 6662 особи; санітарні – 10446 осіб; полонені – 711 осіб, наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Сирський додав, що за цей же період ворог втратив в озброєнні та військовій техніці: 45 танків; 256 бойових броньованих машин; 565 одиниць автомобільної техніки; 99 артилерійських систем; 5 реактивних систем залпового вогню.

Він подякував українським воїнам за стійкість, витримку і справжню мужність на усіх ділянках і напрямках фронту.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що в Курській області були намагання Росії відтиснути українські позиції, але Збройні сили України тримають визначені рубежі.

Источник