ЗСУ проводять штурмові дії та просуваються на Бахмутському напрямку — Череватий

Підрозділи ЗСУ проводять штурмові дії на Бахмутському напрямку, просуваються вперед, за добу знищено 120 окупантів і 163 поранено.

Про це повідомив речник Сил оборони Східного напрямку полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, скориставшись тим, що ворог проводить ротаційні заходи, а ті підрозділи нові, що заходять, не до кінця знають місцевість, провели відповідні злагодження, завдали ударів і вже упродовж кількох днів проводимо штурмові дії на Бахмутському напрямку. За попередню добу наші підрозділи на деяких ділянках просунулися до 1200 метрів", — сказав Череватий.

За його словами, головне завдання Сил оборони — максимально шкодити ворогу, максимально вибивати його бойовий потенціал. "До цього ми робили це з терористичними підрозділами "Вагнера", тепер — з мотострілецькими та повітряно-десантними підрозділами рф", — зазначив він.

Череватий повідомив, що за минулу добу ворог 368 разів ствольною артилерією завдав ударів по українських позиціях, відбулося 15 боєзіткнень з ворогом, 5 авіанальотів. Силам оборони вдалося знищити 120 російських окупантів, 163 поранено, 11 взяли в полон.

"Також знищено три гармати, артилерійську систему "Нона" і самохідну артилерійську установку "Гвоздика", протитанкову гармату "Рапіра", реактивну систему залпового вогню "Град" і три польових склади боєприпасів", — поінформував речник Сил оборони Східного напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 червня 2023 року ліквідували близько 213 тисяч 770 російських загарбників, з них за минулу добу — 1010.

Источник