ЗСУ відбили штурм на Слов’янському та Бахмутському напрямках

Українські захисники успішно відбили штурм російських військ на Слов’янському та Бахмутському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на вечір 20 червня російські війська продовжують завдавати ракетних й авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. На останньому противник обстріляв цивільну інфраструктуру в прикордонних районах Сумської області.

На Харківському напрямку з метою виявлення слабких місць в обороні українських військ ворог безуспішно намагався вести розвідку боєм неподалік села Ртищівка. У районах населених пунктів Уди, Українка, Коробочкіне, Михайлівка та Петрівка зафіксовані обстріли цивільної інфраструктури.

На Слов’янському напрямку основні зусилля російські війська зосереджують на утриманні займаних позицій.

У районах Дібрівного, Грушувахи, Великої Комишувахи, Краснопілля та Долини ворог здійснював артилерійські обстріли. У районі Богородичного українські захисники успішно відбили ворожий штурм.

На Краматорському напрямку російські загарбники активних дій не вели.

На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по підрозділах українських захисників.

російські війська завдали авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури в районах Устинівки та Лисичанська. Неподалік цих населених пунктів, а також міста Гірське зафіксовані артилерійські обстріли ворогом цивільної інфраструктури.

Тривають бойові дії за контроль над містом Сєвєродонецьк. Крім того, українські захисники звели нанівець спроби штурмових дій ворога в районах населених пунктів Мирна Долина та Біла Гора.

На Бахмутському напрямку під прикриттям артилерійських обстрілів у районі Миколаївки намагалася діяти диверсійно-розвідувальної група противника. У результаті вогневого ураження здійсненого українськими захисниками вона відступила. У подальшому ворог здійснив спробу штурму, однак успіху не мав.

Крім того, загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Білогорівка, Берестове, Яковлівка, Покровське. Завдали авіаударів неподалік Малорязанцевого та Білогорівки.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські війська активних дій не вели.

Поблизу Кам’янки, Гуляйполя, Авдіївки, Вугледара, Малинівки та Залізничного ворог здійснив обстріли цивільної інфраструктури. Також завдав авіаударів по населених пунктах Малі Щербаки, Мар’їнка, Вугледар, Костянтинівка та Новомихайлівка.

На Південнобузькому напрямку з метою сковування дій українських підрозділів противник обстрілював з артилерії та мінометів райони Червоного Яру, Калинівки, Тополиного й Зеленого Гаю.

За інформацією Генштабу, у зв’язку зі значними втратами особовий склад окремих підрозділів російських військ має дуже низький рівень морально-психологічного стану та шукає можливість уникнути подальшої участі у бойових діях. Зазначається, що особливо це поширено серед особового складу 1-го армійського корпусу збройних сил рф, у підрозділах, виведених на відновлення боєздатності з районів Херсону, Миколаєва та Попасної.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 19 червня ліквідували близько 33 600 російських військових, що на 250 осіб більше в порівнянні з попередньою добою.

Источник