ЗСУ відбили спробу російських військ прорвати оборону на Донецькому напрямку

Збройні сили України відбили спробу російських військ прорвати оборону на Донецькому напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, про це оперативно-тактичне угруповання «Схід» повідомляє у Фейсбуці.

«Станом на 17:00 14 березня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські окупаційні війська намагалися прорвати оборону українських захисників на Донецькому напрямку. У ході відбиття наступальних дій ворог втратив до 100 чоловік особового складу, 2 танки, 3 БМП та 1 БТР. Після невдалої спроби прорвати нашу оборону ворог відступив», – ідеться у повідомленні.

Завдяки успішним діям ЗСУ було вчасно виявлено противника, який намагався атакувати на Волноваському напрямку. В результаті бою було знищено 4 БМП та до двох взводів піхоти.

Також протягом дня українська авіація та артилерія завдала вогневого ураження по скупченню військової техніки та колонам ворога. Зокрема, артилерійським вогнем була знищена колона забезпечення, а саме понад 12 одиниць автомобільної техніки.

Зазнавши втрат, батальйонні тактичні групи 336-ї окремої бригади морської піхоти та 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗС РФ відступили.

«Українські воїни продовжують надійно тримати займані рубежі та наносити максимального ураження живій силі та техніці російських окупантів. Тривають бої», – зазначили в ОТУ «Схід».

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що російські війська визначилися з основними напрямками оперативних зусиль, які планують направити на зону проведення ООС, міста Маріуполь і Миколаїв.

Источник