ЗСУ вдарили по розташуванню росгвардії в Херсоні

За минулу добу ЗСУ знищили на Південному напрямку 57 російських загарбників та 30 одиниць ворожої техніки.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка у Південнобузькій операційній зоні залишається напруженою, але контрольованою. Окупаційні війська продовжують агітаційно-примусові заходи в рамках організації псевдореферендумів. Не маючи явки на виборчих дільницях, здійснюють подворові обходи, де колаборанти у супроводі озброєних військових закликають людей долучитися до голосування. Більшість населення уникає контакту з цими, так званими мобільними пунктами голосування, і не бажає брати участі в політичному фарсі», — йдеться в повідомленні.

Підрозділи окупаційних військ, намагаються залучити резерви та проводять заходи протидії Силам оборони. Ракетно-артилерійським вогнем за підтримки тактичної та армійської авіації ворог намагається зупинити просування українських військ.

Протягом бойового дня росіяни завдали чотирьох авіаційних ударів по українських позиціях вздовж лінії зіткнення.

«У відповідь нашою авіацією відпрацьовано п'ять ударів по двох ворожих системах протиповітряної оборони в Херсонському і Каховському районах, по трьох районах зосередження озброєння та техніки на Бериславщині. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 266 вогневих завдань, в тому числі посиливши вогневий контроль в районі Каховської ГЕС, де окупанти намагаються налагоджувати переправи, та послабивши ворожу армію на три пункти управління підрозділами вздовж лінії фронту, уражено місце розташування росгвардії в Херсоні, подавлений один з опорних пунктів противника в районі Давидова Броду», — зазначають в ОК «Південь».

За підтвердженими даними, втрати росіян становлять: 57 військових та 30 одиниць техніки, серед яких дві гаубиці «Мста-Б», самохідна артустановка «Гвоздика» та самохідна гаубиця «Акація», реактивна система залпового вогню «Град», дві командно-штабні машини та 19 одиниць іншої автобронетехніки.

Ворог продовжує повітряну розвідку та спроби атак за допомогою безпілотників. Два розвідники типу «Орлан-10» знищені в Бериславському районі на Херсонщині і в Баштанському на Миколаївщині. В сусідньому Миколаївському районі збито дрон-камікадзе «Шахід-136».

Окрім того, знищено три склади ворожих боєприпасів у Баштанському районі Миколаївщини та в Херсонському і Бериславському – на Херсонщині.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 24 вересня ліквідували близько 56 тисяч 300 російських військових. 

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник