ЗСУ відбили 11 атак ворога та завдали сім ударів по його позиціях

Збройні сили України відбили атаки ворога поблизу 11 населених пунктів у двох областях та завдали сім ударів по позиціях російських окупаційних військ.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, розміщеному на його сторінці у Фейсбуці.

“За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки загарбників в районах населених пунктів Стельмахівка і Новоселівське Луганської області та Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Ступочки, Новобахмутівка, Первомайське і Мар’їнка Донецької області”, — зазначається у ньому.

При цьому наголошується, що загроза російських ударів із використанням ракет наземного, морського та повітряного базування і “дронів-камікадзе” залишається по всій Україні. Так, протягом доби противник завдав чотири ракетних та п'ять авіаційних ударів. Також, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

“Ворог вів безуспішні наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Продовжує наступальні дії на Бахмутському напрямку. На інших напрямках – веде оборону”, — уточнили у Генштабі.

Зокрема, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Сопич, Харківка і Попівка Сумської області та Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Пильна, Вовчанськ, Новомлинськ, Стариця і Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Петропавлівка, Табаївка, Синьківка, Крохмальне і Куп’янськ Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка — Луганської.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Серебрянське лісництво та Кузьмине на Луганщині.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали райони 21 населеного пункту. Серед них — Верхньокам’янське, Краснополівка, Залізне, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Невельське, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка.

На Новопавлівському напрямку противник здійснив обстріли з артилерії та мінометів по районах Богоявленки та Микільського Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема, Вільне Поле, Времівка і Новопіль на Доннечині та Гуляйполе, Павлівка, Новоданилівка, Степове, Оріхів, Щербаки і Мала Токмачка Запорізької області.

На Херсонському напрямку, зокрема, обстрілів з РСЗВ зазнали райони населених пунктів Дудчани, Інгулець, Гаврилівка, Бургунка, Монастирське, Антонівка та Херсон.

“Авіація Сил оборони протягом доби завдала 3 удари по районах зосередження противника. Також збито ворожий БпЛА «Орлан-10». Українські ракетники і артилеристи уразили 4 райони зосередження окупантів та 3 склади боєприпасів”, — підсумували у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 січня 2023 року ліквідували близько 120 тисяч 760 російських загарбників, 600 з них – за останню добу.  

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник