ЗСУ відкинули російські війська на кількох напрямках

Збройні сили України відкинули російські війська на Харківському, Слов’янському й Авдіївському напрямках, на останніх двох завдали ворогу втрат.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 28 серпня війська російської федерації продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Тривають авіаційні й ракетні удари ворога по цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку російські війська продовжують утримувати окремі підрозділи Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей рф.

З метою сковування дій підрозділів Сил оборони України загарбники обстріляли райони населених пунктів Грем’яч Чернігівської області та Нова Слобода, Нововасилівка, Іскрисківщина й Тур’я Сумської області. Ворог вів повітряну розвідку прикордонних районів безпілотником.

На Харківському напрямку російська армія обстріляла з танків, ствольної й реактивної артилерії райони Харкова, Прудянки, Протопопівки, Пришиба, Чепіля, Замулівки, Руських Тишків, Байрака, Петрівки, Мосьпанового та Великих Проходів. Ворог завдав авіаційних ударів біля Рубіжного, підтримує високу інтенсивність ведення розвідки безпілотниками.

Неподалік Світличного загарбники здійснили спробу покращення тактичного положення, однак успіху не мали й відійшли.

Зазначається, що на Слов’янському напрямку "зафіксовані ворожі поблизу Довгенького, Долини, Дібрівного, Великої Комишувахи та Карнаухівки".

Наступальними та штурмовими діями російські війська намагалися просунутися в районі Борогодичного, однак зазнали втрат і були відкинуті назад.

На Краматорському напрямку загарбники продовжували вогневий вплив біля Слов’янська, Верхньокам’янського та Спірного. Завдали авіаційних ударів неподалік Григорівки.

На Бахмутському напрямку війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Бахмута, Веселої Долини, Соледара, Майорська та Роздолівки. Ударів ворожої авіації зазнали райони Кодеми та Яковлівки. Сили оборони України відбили наступ росіян біля Веселої Долини.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Невельського, Опитного, Орлівки, Новоолександрівки, Нью-Йорка, Красногорівки та Первомайського.

У районі Первомайського загарбники здійснили невдалу спробу наступу — зазнали втрат і відійшли.

На Новопавлівському напрямку російські війська продовжували обстрілювати території біля Вугледара, Богоявленки, Великої Новосілки та Новомихайлівки. Противник намагався покращити тактичне положення неподалік Павлівки, однак успіху не мав.

На Запорізькому напрямку загарбники обстріляли з танків, ствольної й реактивної артилерії райони Гуляйполя, Гуляйпільського, Кам’янського, Бурлацького, Времівки та Червоного. Також завдали авіаударів поблизу Полтавки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли з наявних видів озброєння в районах Миколаєва, Лупаревого, Степової Долини, Посад-Покровського, Широкого, Партизанського, Киселівки, Великого Артакового, Андріївки, Ольгиного, Князівки, Тополиного, Мирного, Квітневого, Веселого Кута та Лозового.

Ударів ворожої авіації зазнали території біля Андріївки та Олександрівки. Фіксується висока активність ворожих розвідувальних безпілотників.

В акваторіях Чорного та Азовського морів, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ продовжують вогневе ураження скупчень особового складу та військової техніки російських загарбників. На деяких напрямках ворог має відчутні втрати у живій силі.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 28 серпня ліквідували близько 46 тисяч 750 російських військових, також знищили 1942 танки, 4257 бойових броньованих машин, 1050 артилерійських систем та іншу техніку ворога.

Фото: ГУР МОУ

Источник