Україна розраховує до кінця року отримати $15 млрд — Мінфін

Україна розраховує до кінця року отримати $15 млрд - Мінфін

Фото: Міністерство фінансов України Команда Мінфін на зборах МВФ та Світового банку у Вашингтоні

МВФ також збільшив план фінансування для України на 2025 рік з 1,8 млрд до 2,7 млрд доларів США.

До кінця 2024 року Міністерство фінансів України планує залучити понад 15 млрд доларів зовнішнього фінансування. Про це повідомила пресслужба відомства в понеділок, 28 жовтня.
  «До кінця поточного року Мінфін України очікує залучити ще понад 15 млрд доларів США зовнішнього фінансування. Партнери запевнили, що спрямують підтримку у повному обсязі», — йдеться у повідомленні.   Зазначається, що міністри фінансів країн ЄС відзначили результативність України у виконанні Плану для Ukraine Facility, з огляду на що підтвердили надання 12,5 млрд євро бюджетної підтримки у наступному році.
  МВФ також збільшив план фінансування для України на 2025 рік з 1,8 млрд до 2,7 млрд доларів США.   України та США підписали спільну заяву про надання Києву 20 млрд доларів у межах механізму ERA країн G7. Також Велика Британія оголосила пропозицію щодо залучення 3 млрд доларів для реалізації механізму. Найближчим часом очікується фінальне рішення всіх країн G7.   Нагадаємо, 23 жовтня Україна отримала 1,1 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду. 

Якими є потреби України в зовнішньому фінансуванні

Джерело