Ірина Верещук з робочою поїздкою відвідала Миколаївщину

 

У неділю, 28 серпня, з робочим візитом Миколаївську область відвідала Віце-прем'єр-міністр України — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

 

У межах поїздки Ірина Верещук разом з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом поспілкувалися з представниками громадських організацій та волонтерами.

 

Зокрема, обговорили взаємодію органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з громадськими організаціями та волонтерами щодо забезпечення гуманітарних потреб населення Миколаївської області, в тому числі внутрішньо переміщених осіб.

 

Окрім цього, під головуванням Віце-прем'єр-міністра України — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулася нарада, до якої долучились Віталій Кім, його заступник Олександр Трайтлі та керівники окремих структурних підрозділів.

 

Були порушені нагальні питання соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб й виокремлені пропозиції щодо їх вирішення. Також розглянули питання евакуації маломобільних верств населення та підготовку до опалювального періоду й ризики його сталого проходження.

 

Наприкінці робочого візиту, Ірина Верещук спілкуючись з журналістами підбила підсумки поїздки до Миколаївщини.

 

«Ми сьогодні побували в місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Побачили задовільні умови проживання й роботу колективу, що допомагає людям не відчувати біль втрати свого дому, майна тощо. Також ми побачили належний догляд за дітьми, де у них є все необхідне», — зазначила вона.

 

Проте, Ірина Верещук додала, що ще залишаються питання, які неможливо вирішити лише на регіональному рівні, наприклад, внесення змін до законодавства.

 

«Але тут, разом з народними депутатами України ми напрацювали цілий перелік законодавчих актів, які необхідно буде розглянути вже найближчим часом, щоб допомогти Миколаївській області та іншим прифронтовим областям. Також обговорили питання внесення змін до постанов, а це вже юрисдикція КМУ», — повідомила Віце-прем'єр-міністр України — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.