Працюємо в унісон, як єдине ціле – на ХАЕС прокоментували співпрацю з міською військовою адміністрацією

Тринадцятого жовтня президент Володимир Зеленський своїм указом утворив на Хмельниччині Нетішинську міську військову адміністрацію, її очільником призначено Григорія Олендру.

Генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра в інтерв’ю, опублікованому в газеті «Перспектива», прокоментував рівень співпраці атомників з новоутвореною адміністрацією.

«Дійсно, створення військової адміністрації в рамках міської територіальної громади – це вперше в нашій країні. На те є вагомі аргументи, адже в умовах війни ми повинні чітко виконувати ті дії, які необхідні для реалізації на місцевому рівні безпеки і оборони країни.

Тому з першого дня налагоджена активна співпраця з новоствореною військовою адміністрацією,  триває комунікація з  обласною та районною військовими адміністраціями, Нетішинською міською радою та її виконавчим комітетом. Відтак  посилюються оборонні заходи на ХАЕС і в регіоні: коло  безпеки має бути максимально розширене. Безпека нашої громади, кожного її мешканця, працівників  ХАЕС та членів їхніх родин – це першочергове завдання, яке потрібно досконало відпрацювати, аби не виникало негативних моментів, які у воєнний час можуть бути використані ворогом.

Співпраця між ХАЕС та виконавчим комітетом Нетішинської міської ради постійна, адже Хмельницька  АЕС є бюджетоутворюючим  підприємством (фактично до  80% міського бюджету формується за рахунок коштів та податків, які сплачує енергопідприємство), представники ХАЕС є у складі виконавчого комітету. Отож, робота, як і у всі попередні періоди, триває. Питання, які  стосуються  охорони, безпеки, в тому числі і пожежної, – фінансуються з бюджету компанії НАЕК «Енергоатом». Крім того,  Хмельницька АЕС у нашій громаді відповідає за комунальні блага містян: водопостачання, водовідведення і теплопостачання.  Ми підготувалися до осінньо-зимового  періоду, всі свої зобов’язання і функції виконуємо. Працюємо в унісон, як єдине ціле» – зазначив генеральний директор ХАЕС.

Джерело