Контрнаступ ЗСУ скоро може набрати обертів — 21 липня 2023 :: Донеччина

Збройні сили України наближаються до моменту, коли їхній контрнаступ може набрати обертів. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час Aspen Security Forum, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Україна не відступає, а поступово звільняє свої території, що дуже важливо», — заявив він, відповідаючи на питання про хід українського контрнаступу.

Зеленський нагадав, що Україна після звільнення Харківської області восени минулого року розпочала формування військових бригад і розраховувала підготувати та розпочати контрнаступ уже навесні 2023 року. Однак «на той час відверто кажучи, у нас не вистачало боєприпасів та озброєнь, не вистачало належним чином підготовлених бригад, які вміють правильно поводитися із західною зброєю».

У зв’язку з цим, зауважив Зеленський, контрнаступ почався пізніше. «І це буде загальновизнаною правдою, зрозумілою всім експертам, що це дало Росії час замінувати наші землі і побудувати кілька оборонних рубежів», — наголосив він.

«У них було навіть більше часу, ніж їм було потрібно, вони збудували більше цих рубежів. І справді вони мали багато мін на наших полях. Через цей повільніший темп наших контрнаступальних дій ми не хотіли втрачати своїх людей наш особовий склад. І наші військовослужбовці не хотіли втрачати техніку, тому вони були досить обережними з наступальними діями», — зазначив Зеленський.

«Проте, я б сказав, що ми наближаємося до моменту, коли відповідні дії можуть набрати обертів, тому що ми вже проходимо через деякі місця мінування і розмінуємо ці райони», — наголосив президент.

Також Зеленський звернув увагу учасників форуму на те, що однією з ключових труднощів у ході старту контрнаступу стала нестача обладнання для розмінування, проте, як він зазначив, тепер Україні допомагають із такою спецтехнікою партнери.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело