На війні загинув 21-річний Назарій Гринцевич із позивним «Гренка» — наймолодший захисник «Азовсталі» — 07 травня 2024 :: Донеччина

На війні загинув 21-річний Назарій Гринцевич із позивним «Гренка» - наймолодший захисник «Азовсталі» - 07 травня 2024 :: Донеччина

Назар Гринцевич. Фото: «Українська правда»

На війні загинув 21-річний Назарій Гринцевич із позивним «Грєнка». Він був наймолодшим захисником «Азовсталі» у Маріуполі. Про це повідомили у групі спеціального призначення «Контакт 12» бригади «Азов».

Відомо, що військовий загинув 6 травня. На якому напрямку не уточнюється.

Навесні 2022 року вінничанин Назарій Гринцевич три місяці захищав Маріуполь у складі тоді ще полку, а нині бригади «Азов». У травні потрапив до російського полону. Понад чотири місяці він пробув у колонії на тимчасово окупованій території Донецької області.

У вересні 2022 року він був одним із 215 українських військових, звільнених із полону в рамках великого обміну. Він був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Після визволення з полону Назарій заснував, ставши командиром, групу спецпризначення «Контакт 12» бригади «Азов». Цей підрозділ був створений переважно із захисників Маріуполя.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело