Сили оборони відбили атаки окупантів у восьми населених пунктах — Генштаб — 14 вересня 2022 :: Новини Донбасу

Сили оборони успішно відбили атаки російської армії в районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Відрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

У Генштабі зазначили, що від авіаційних, ракетних ударів та обстрілів з РСЗВ постраждала інфраструктура понад 33 населених пунктів, зокрема Харкова, Сіверська, Соледара, Бахмута, Нью-Йорка тощо.

Під обстріли супротивника з танків, мінометів та артилерії потрапили райони наступних населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку — Сеньківка Чернігівської області та Степове Сумської області;
  • на Харківському напрямку — Басове та Куп’янськ;
  • на Краматорському напрямку — Яремівка, Тетянівка, Райгородок, Сіверськ, Білогорівка та інші;
  • на Бахмутському напрямку — Юр’ївка, Нью-Йорк, Миколаївка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Бахмутське та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку — Мар’їнка, Красногорівка, Первомайське та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку — Велика Новосілка, Новодонецьке та Времівка;
  • на Запорізькому напрямку — Новопілля, Гуляйполе, Залізничне, Червоне;
  • на Південнобузькому напрямку — Таврійське, Мирне, Безіменне, Ольгине, Високопілля та інші. Крім того, ворог постійно веде повітряну розвідку БПЛА.

«У населених пунктах Чаплинського району Херсонської області російські окупанти розквартировуються у будинках місцевих мешканців, подекуди виганяючи власників із дому», — зазначили в Генштабі.

Там додали, що російська армія щодня зазнає суттєвих втрат у живій силі та намагається їх компенсувати різними способами. Зокрема про проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом свідчить факт проведення примусової мобілізації в окупованій Горлівці. Там «військовослужбовці» отримали завдання разом із «міліцією» до 19 вересня набрати шість тисяч людей.

Читайте також:

У Бахмуті загинули п’ятеро людей, ще 12 поранені

Дивіться також:

Джерело