Син Пєскова воював у ПВК «Вагнер», розповів Пригожин. — 21 квітня 2023 :: Донеччина

Син прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова Миколай воював у лавах приватної військової компанії «Вагнер». Про це заявив засновник ПВК Євген Пригожин.

«З усіх моїх знайомих одна людина, Дмитро Сергійович Пєсков, який услався свого часу закінченим лібералом, свого сина, який частину життя прожив в Америці, якщо не помиляюся, або в Англії, прийшов і каже: «забери його простим артилеристом»», — розповів Пригожин в інтерв’ю російському «воєнкору» Олександру Симонову.

За словами Пригожина, син Дмитра Пєскова відпрацював на службі «абсолютно нормально». «По коліно у бруді, у гівні, на «Урагані». Мало хто про це знає», — заявив він.

Водночас засновник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team Руслан Левієв поставив під сумнів слова Пригожина про те, що Микола Пєсков міг стояти «по коліно в бруді», входячи до складу бойового розрахунку РСЗВ «Ураган».

«Йопт, я думав він хоча б біля якоїсь «Мсти-Б» стояв, а виявляється він на РСЗВ «Ураган» був. Ці досить далеко від лінії фронту стоять (у них дальність стрілянини до 35 км), ризики мінімальні, і звідки там «по коліно в бруді» не розумію», — написав Левієв у Twitter.

У вересні 2022 року, після оголошення часткової мобілізації в Росії, ведучий YouTube-каналу «Популярна політика» додзвонилися до Миколи Пєскова і під виглядом співробітника військкомату запропонував йому з’явитися на призовний пункт.

Проте син прес-секретаря президента РФ відмовився прийти до військкомату. «Якщо ви знаєте, що я пан Пєсков, ви повинні розуміти, наскільки це не зовсім правильно, щоб я там перебував», — заявив він і пообіцяв «вирішити це питання на іншому рівні».

Після цього Дмитро Пєсков заперечував, що його син Микола відмовився від призову щодо мобілізації. «У мене немає сумнівів у його єдино правильному виборі. І в нього теж», — сказав Пєсков-старший.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело