Ситуація на окупованих територіях станом на 18 лютого — 19 лютого 2023 :: Донеччина

Бойові дії

Найманці ПВК «Вагнер» опублікували фото захопленої української самохідної артилерійської установки «Гвоздика» та видали велику ремонтну базу військової техніки російських військ на території покинутої шахти під окупованим Луганськом.

Російська армія, захоплюючи населені пункти, навмисно знищує будинки. Такі плани і щодо Вугледара Донецької області. Про це заявив командир батальйону «Восток» ЗС РФ Олександр Ходаковський.

Заступника начальника «народної міліції» угрупування «ДНР» Едуарда Басуріна звільнено з лав ЗС РФ. За інформацією російського політолога-пропагандиста Сергія Маркова, Басуріна звільнили «через неправильне оформлення його офіцерського звання». Він упевнений, що «подібна доля може спіткати сотні бойових офіцерів» угруповань «ДНР» та «ЛНР».

У Міноборони РФ заявили про захоплення село Гряниківка у Харківській області на Куп’янському напрямі. В українському Генштабі цю інформацію заперечують.

Новини Донбасу у відеоформаті: 

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело