Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 24 серпня — 24 серпня 2023 :: Донеччина

Права людини

Так званий «верховний суд» угруповання «ЛНР» засудив до 16 років позбавлення волі мінометника взводу 17-го мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Юрія Босовича. Його звинувачують у «руйнуванні житлового будинку» під Попасною у квітні 2022 року.

У Бахчисараї повідомляють про обшуки активістів «Кримської солідарності» та родичів політв’язнів. Поки що відомо про шістьох затриманих.

Суспільство

За останні кілька місяців деякі топ-особи так званої «СВО» в Росії були затримані або опинилися в опалі. Серед них Ігор Стрєлков (Гіркін), Сергій Суровікін та інші. А 23 серпня головного «заколотника» Євгена Пригожина взагалі, ймовірно, було вбито. Ті, хто раніше були основними рупорами та фігурами цієї війни, тепер у в’язницях. Що з ними відбувається зараз — дивіться в цьому відео .

Бойові дії

Жителька Донецька загинула під час обстрілу, ще одну поранено.

Спецпідрозділи ВМСУ на плавзасобах висадилися на берег у районі населених пунктів Оленівки та Маяка у Криму, українські військові вступили у бій із підрозділами окупанта. Внаслідок перестрілки противник зазнав втрат серед особового складу, а також було знищено техніку та встановлено український прапор на одному з дерев’яних будинків.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело