Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 25 вересня — 26 вересня 2023 :: Донеччина

Бойові дії

В окупованому РФ Сорокіно (Краснодоні) Луганської області стався вибух на складі боєприпасів у районі заводу «Юність», через що загинуло двоє людей та ще троє отримали поранення.

Збройні сили України протягом 24 вересня звільнили ще 2 км на Бахмутському напрямі та знищили десятки російських загарбників, розповів начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Командувач Чорноморського флоту РФ Віктор Соколов загинув внаслідок ракетного удару по штабу в Севастополі 22 вересня. Усього в результаті удару по штабу ЧФ РФ загинули 34 офіцери, ще 105 військових було поранено. Будівля не підлягає відновленню.

У ході удара дроном по аеродрому «Халіно» («Курськ-Східний») у Курській області РФ отримали поранення або загинули командир 14-го авіаполку та його заступник, група офіцерів-авіаторів, працівники аеродрому, представник військової контррозвідки ФСБ.

В угрупуванні «ДНР» заявили про загибель через обстріл чоловіка в Куйбишевському районі Донецька та поранення ще одного чоловіка в Микільському.

На території невизнаного Придністров’я знайшли уламки ракети С-300. Співголова Об’єднаної контрольної комісії Олег Біляков зазначив, що уламки ракети впали на території Придністров’я після ракетної атаки на Одеську область.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело