Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 4 травня — 04 травня 2024 :: Донеччина

Суспільство

Жителів окупованих територій Донбасу змушують оформляти своє рухоме та нерухоме майно за російськими законами. Для цього людям потрібно отримувати російські паспорти.

На головному військовому цвинтарі у Росії закінчуються місця, тому Міноборони забрало 17 гектарів лісопарку у Підмосков’ї для його розширення.

На окупованій частині Донецької області розшукують російського військового Юрія Галушка, якого звинувачують у розстрілі 6 військовослужбовців гаубичного артилерійського дивізіону 10-го танкового полку ЗС РФ.

Бойові дії

Одна людина загинула та двоє поранено внаслідок російських обстрілів півночі Донецької області. По Дружківці війська Росії вдарили ракетою, внаслідок чого загинув 46-річний чоловік. Зруйновано будинок та автомобіль, пошкоджено 11 будинків та лінії електропередач. У Годин Яру двоє людей поранено, пошкоджено три багатоповерхівки та складське приміщення.

У ніч на суботу 4 травня Харків зазнав масованого обстрілу з боку РФ. Отримали поранення 13-річна дитина та жінка. Ще одна жінка має гостру реакцію на стрес.

Російська окупаційна армія просунулась у селі Нетайлове Донецької області, повідомляє аналітичний проект DeepState. Село розташоване недалеко від Карлівського водосховища.

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Шановні читачі! Ми хочемо зробити нашу розсилку більш цікавою та корисною, тому просимо відповісти на кілька запитань.

Джерело