Відновлюватимуть Драмтеатр у Маріуполі студзагони та пітерські підрядники — 12 серпня 2023 :: Донеччина

Окупаційна влада «ДНР» планує залучати студентів до відновлення зруйнованих будівель та будинків у Маріуполі. Активісти студзагонів «ДНР» разом із підрядниками із Санкт-Петербурга займуться відновленням Маріупольського драмтеатру, який було серйозно пошкоджено у 2022 році російськими окупантами.

Студентів уже залучили до відбудови десяти будинків.

У відділенні Російських студентських загонів розповіли, що студенти з ДонНАБА проводять свій уже третій трудовий семестр у Маріуполі.

У загонах по сім осіб, вони працюють за такими посадами: маляр-штукатур, муляр, відділ ПТО.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Російські загарбники створили «студентські трудові загони», які існують переважно у пропагандистських відео та сформовані з росіян, повідомили у Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, будівля Донецького академічного обласного драматичного театру в Маріуполі була зруйнована внаслідок бомбового авіаудару Росії 16 березня 2022 року. Театр служив бомбосховищем: від російських бомбардувань там ховалися мирні жителі. Точних даних, скільки людей загинуло під час удару немає, проте рахунок йде на сотні.

Знесенням руїн Драмтеатру в Маріуполі російські окупанти намагаються приховати факт бомбардування будівлі армією РФ, яке призвело до масового вбивства мирних жителів.

Джерело