Виявлено сім нових масових поховань «вагнерівців», зокрема під Луганськом. — 11 квітня 2023 :: Донеччина

Виявлено сім нових масових поховань «вагнерівців», зокрема під Луганськом. - 11 квітня 2023 :: Донеччина

Поховання в окупованого Луганська

У Росії та на окупованих РФ територіях України виявлено вже сім масових поховань людей, які могли воювати проти ЗСУ у лавах російської ПВК «Вагнер». Про це повідомляє «Російська служба Бі-бі-сі».

Загалом на цих цвинтарях поховано щонайменше 995 осіб. Судячи з відкритих даних, багато з них були засуджені, та ще мали відбувати термін у колоніях.

Родичі щонайменше 42 поховані не знали про їхню смерть і кілька місяців намагалися з’ясувати їхню долю.

У квітні місцеві жителі виявили ще два масові поховання, які раніше не згадувалися — в Новосибірську та поблизу Іркутська.

«Я знайшла брата лише завдяки групі в інтернеті. З жовтня шукала. З ПВК «Вагнер» зі мною ніхто не зв’язався, я сама їм дзвонила. Казали, що брат живий. А ось він, виявилося, на новосибірському цвинтарі лежить. А там таких могил ще десятки», — розповіла родичка одного із загиблих.

Найчастіше завербованих у ПВК засуджених ховають у тих місцях, де мешкають їхні близькі. Але зараз відомо і про кілька десятків випадків, коли загиблих, які мали близьких родичів, ховали в інших регіонах і без сповіщення рідних.

Окрім російських міст, є цвинтар і біля окупованого Луганська. У лютому там налічувалося 42 могили. Більшість загиблих були повними тезками засуджених, які мали відбувати покарання у російських колоніях. Мати одного із загиблих впізнала сина по фото на могилі. Їй вдалося добитися ексгумації тіла та перевезення його до Росії.

Родичі ще шістьох людей, похованих під Луганськом, дізналися про смерть близьких із повідомлень в інтернеті. З того часу на цьому цвинтарі з’явилося ще 36 могил.

Читайте також:

«Вагнерівці» гинуть: Пригожин підтвердив, що у Краснодарському краї розширять цвинтар

Дивіться також:

Джерело