У РФ отруїли помічника Кадирова генерал-майора Алаудінова — 13 лютого 2023 :: Донеччина

Глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив про те, що його помічника, командира спецпідрозділу «Ахмат» Апті Алаудінова було отруєно. Про це Кадиров написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, 8 лютого Алаудінов через помічників отримав лист, який був «просочений отруйною речовиною» – якою саме, невідомо, зараз фахівці проводять аналізи.

Командир спецназу та двох його ад’ютантів після отримання першої медичної допомоги було госпіталізовано до московської клініки – за даними голови Чечні, їх життю нічого не загрожує. Про характер отруєння нічого невідомо.

Кадиров заявив, що почалося розслідування замаху та результати нібито вже є. Сам Алаудінов події не коментує. Де саме стався замах, Кадиров не повідомив. Проте відомо, що на початку лютого Алаудінов перебував на війні в Україні.

Критики режиму Рамзана Кадирова у Чечні раніше заявляли «Кавказ.Реалії», що Апті Алаудінов вирушив на війну в Україні «для спокутної місії» — його звинувачували у змові проти глави регіону у 2019 році. Алаудінов усі звинувачення заперечував.

25 серпня 2022 року СБУ назвала Алаудінова підозрюваним у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України. У 2014 році він був внесений до списку санкцій Державного департаменту США. Трохи згодом йому заборонили в’їзд до Латвії. 2020 року Алаудінов потрапив під санкції Великобританії.

Джерело