Зеленський про Росію: її програш ясний — 02 лютого 2023 :: Донеччина

Президент України Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача у подвійному форматі: повному та вузькому форматі. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні 2 лютого.

За його словами, розглянуто ситуацію на фронті, спроби Росії посилити тиск на Донбас, забезпечення армії, підготовку кадрів та інші питання постійної уваги Ставки. У другій половині дня відбулася додаткова зустріч членів Ставки у вузькому форматі.

Президент України наголосив, що агресивні дії російських окупаційних військ не залишаться без відповіді.

«Ворог у специфічній стадії, коли стратегічно програш Росії вже зрозумілий. Але тактично вони мають ресурс для спроб наступальних дій», — сказав Зеленський.

Також він наголосив, що зараз потрібно зосередитися на посиленні стійкості України, а також нагадав про необхідність єдності у прагненні забезпечити армію та всіх захисників необхідною зброєю та обладнанням, говорити одним голосом зі світом щодо постачання оборони.

Зеленський зазначив, що вкрай важливо щомісячно відчутно посилювати глобальний тиск на Росію.

Ситуація на східному фронті України стає ще жорстокішою, заявив президент України Володимир Зеленський.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що російські окупаційні війська намагаються розширити географію наступу на Лиманському напрямі та прорвати оборону українських військових на Донеччині.

Джерело