Європейський центробанк підняв облікову ставку до 22-річного максимуму

Європейський центробанк підняв облікову ставку до 22-річного максимуму

Фото: Getty Images Євросоюз бореться з інфляцією

ЄЦБ підвищив свою ключову процентну ставку восьмий раз поспіль, на 25 базисних пунктів до 22-річного максимуму в 3,5%.

Європейський центральний банк підняв облікову ставку на 25 базисних пунктів до 3,5%, найвищого рівня з 2001 року. Про це повідомляє Reuters.
  Агентство зазначає, що Європейський центробанк підвищує ставку восьмий раз поспіль.   Цього разу рішення підняти ставку ЄЦБ пояснив необхідністю продовжити сповільнювати інфляцію, яка, на його очікування, залишиться вищою за цільовий рівень у 2% до 2025 року.   Інфляція в єврозоні становить 6,1%, а базове зростання цін, яке виключає харчові продукти та енергоносії, лише починає сповільнюватися.   Економіка єврозони увійшла у рецесію через уповільнення зростання в Німеччині, але, за прогнозами, продемонструє незначне зростання за підсумками року.   Безробіття в країнах єврозони на рекордно низькому рівні, зростання заробітної плати прискорюється, хоча воно поки що відстає від темпів інфляції.   Центробанк не відкидає подальшого підвищення облікової ставки у вересні цього року.

Нагадаємо, правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25%. Цей показник не змінюється впродовж останнього року.

Найбільша економіка ЄС скотилася до рецесії

Джерело