Світові фінансові акції втратили $465 млрд через банкрутство SVB

Світові фінансові акції втратили $465 млрд через банкрутство SVB

Світові фінансові ринки відреагували на крах SVB

Найбільше постраждали регіональні банки США. Їхній індекс KBW впав на 7,7%, що стало найсильнішим падінням з червня 2020 року.

Акції світового фінансового сектора за два дні втратили 465 млрд доларів ринкової вартості, оскільки інвестори скоротили вкладення у фінустанови у всьому світі після краху американського банку Silicon Valley Bank. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що найбільш відчутно збитки зросли у вівторок, 14 березня. Індекс MSCI Asia Pacific Financials Index знизився на 3,1% до найнижчого рівня з 29 листопада минулого року. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. знизився на 8,6% у Японії. Південнокорейська Hana Financial Group Inc. втратила 3,9%, а австралійська ANZ Group Holdings Ltd. упала на 1,5%.

Загальна ринкова вартість компаній, що входять до MSCI World Financials Index та MSCI EM Financials Index, з п’ятниці, 10 березня, впала приблизно на 465 мільярдів доларів.

Одними із найбільш постраждалих є регіональні банки США. Їхній індекс KBW зазнав різкого падіння з червня 2020 року і склав 7,7%.

У виданні очікують, що Федеральна резервна система США утримає підвищення ставок, щоб нівелювати потрясіння у банківській системі.

Акції європейських банків та страховиків також впали. Акції Credit Suisse Group AG впали на 15% до нового рекордно низького рівня, а вартість страхування облігацій від дефолту піднялася до історичного максимуму.

Нагадаємо, 10 березня фінансовий регулятор США закрив каліфорнійський Silicon Valley Bank. Його банкрутство стало найбільшим із часів фінансової кризи 2008 року. Слідом за SVB американська влада закрила нью-йоркський Signature Bank.

Президент США Джо Байден звернувся до нації та заявив, що «американці можуть бути впевнені, що банківська система безпечна».

Джерело