Відбувся перший «фінансовий Рамштайн» — Шмигаль

Відбувся перший "фінансовий Рамштайн" - Шмигаль

Фото: Пресс-служба Кабмина «Фінансовий Рамштайн» пройшов у онлайн-форматі

Ця платформа має забезпечити прогнозовану та ритмічну бюджетну підтримку України у 2023 році.

  Відбулося перше засідання фінансової координаційної платформи донорів («фінансовий Рамштайн»), у якому взяли участь Україна та країни-союзники. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у четвер, 26 січня.   За словами голови Кабміну, під час засідання в онлайн-форматі він озвучив ключові завдання, а саме:  

  • Забезпечення прогнозованої, ритмічної бюджетної підтримки у 2023 році. Вже є допомога від США та Євросоюзу на 10 млрд доларів та 18 млрд євро відповідно. Україна розраховує профінансувати різницю дефіциту за допомогою МВФ.
  • Спланувати та забезпечити початок відновлення України. У цьому питанні визначено чотири пріоритети: відновлення енергетики, гуманітарне розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури.
  • Координація фінансових інструментів підтримки економіки та приватного сектора (страхування військових ризиків, державно-приватне партнерство, допомога у фінансуванні проектів підтримки малого бізнесу).

«Вдячний союзникам за підтримку України та допомогу у пошуку нових дієвих форм солідарності з нашою державою», – додав Шмигаль.     Нагадаємо, 24 січня відбулося засідання «енергетичного Рамштайну», на якому Шмигаль назвав основні пріоритети України в обладнанні.   Також повідомлялося, що глава уряду пояснив, як працюють енергетичний та фінансовий Рамштайни.    

Джерело