Штати офіційно визнали ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією

Державний департамент і Міністерство фінансів США оголосили російську ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією, що передбачає запровадження додаткових санкцій.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепу, передає Укрінформ.

«Сьогодні Державний департамент США й Офіс контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) визначили статус групи «Вагнера» як істотної транснаціональної злочинної організації», — зазначається в документі.

У відомстві заявили, що це рішення було ухвалене через істотну злочинну поведінку «Групи Вагнера». Йдеться про жорстоке переслідування журналістів, гуманітарних працівників, представників меншин, а також переслідування, перешкоджання та залякування миротворців ООН у Центральноафриканській Республіці (ЦАР), зґвалтування та вбивства в Малі.

Крім того, ПВК «Вагнер» визнано відповідальним за співучасть або участь у нападах на жінок, дітей, інших цивільних осіб шляхом вчинення актів насильства, викрадення, примусового переміщення. Бойовики російського угруповання також чинили напади на школи, лікарні, релігійні установи та місця для притулку, зокрема, в ЦАР.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер уряд США оголосив нові санкції проти росії, зокрема проти угруповання «Вагнер» та її керівника пригожина через причетність до ведення жорстокої війни в Україні, а також дестабілізацію та злочинну діяльність у країнах Африканського континенту.

Источник