Зради й Епштейн. Чому розлучається Білл ГейтсСюжет

Зради й Епштейн. Чому розлучається Білл ГейтсСюжет

Фото: Getty Чому розлучаються Білл і Мелінда Гейтси

Гейтси віддалилися один від одного більш як десять років тому і жили кожен своїм життям, пишуть ЗМІ.

Відразу кілька авторитетних видань — New York Times, Wall Street Journal і Daily Beast — випустили статті про причини розлучення мільярдера, засновника корпорації Microsoft Білла Гейтса і його дружини Мелінди. У зв’язку з публікаціями почали падати акції Microsoft. розповідає подробиці.

 

Шлюб безповоротно зруйнований

Процес розлучення Білла і Мелінди Гейтс, про який було оголошено на початку травня, тривав досить довго. Мелінда вперше звернулася до адвокатів ще два роки тому, охарактеризувавши свій шлюб «безповоротно зруйнованим», пише газета Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з подробицями справи і документами.

Співрозмовники видання повідомляють, що однією з причин стали зв’язки Гейтса з філантропом Джеффрі Епштейном, якого визнали винним у торгівлі неповнолітніми для сексуальної експлуатації. У 2019 він наклав на себе руки у в’язниці, не дочекавшись вироку.

Джерела WSJ пишуть, що взаємини Гейтса з Епштейном тривожили дружину засновника Microsoft, починаючи з 2013 року. Мелінда є відомою захисницею прав жінок і дівчаток. Вона говорила своєму чоловікові, що їй не подобається спілкуватися з Епштейном, після їхнього знайомства в 2013 році.

За словами джерел, незважаючи на занепокоєння Мелінди, Гейтс і деякі інші співробітники благодійного фонду Bill & Melinda Gates Foundation продовжили контактувати з Епштейном.

За інформацією Daily Beast і NYT, Гейтс близько спілкувався з Епштейном — і скаржився йому на свій шлюб.

Згідно з документами, Гейтси обговорювали умови розірвання шлюбу протягом всієї пандемії коронавірусу. Мелінда почала спілкуватися з адвокатами після публікації New York Times в жовтні 2019 року, в якій говорилося, що Гейтс неодноразово зустрічався з Епштейном і навіть залишився на ніч у його будинку на Манхеттені.

Представник засновника Microsoft тоді пояснював, що зустрічі стосувалися виключно благодійності.

На початку 2020 року, Білл і Мелінда Гейтси здивували багатьох, повідомивши, що вони не приїдуть на Всесвітній економічний форум в Давосі, який регулярно відвідували протягом багатьох років.

Незабаром Гейтс повідомив, що він залишає раду директорів компаній Microsoft і Berkshire Hathaway. Співзасновник Microsoft пояснив це своїм бажанням сконцентруватися на благодійній діяльності.

Як зазначає WSJ, в цей час вже йшли активні переговори про розподіл їхнього спільного статку, який перевищував 130 мільярдів доларів.

Цього тижня New York Times повідомила про ще одну можливу причину: кілька разів Гейтс домагався жінок, які працювали в Microsoft і благодійному фонді, про що розповіли люди, які безпосередньо знали про його загравання.

Газеті стали відомі кілька випадків, коли Гейтс намагався запросити своїх підлеглих на побачення. Один з них стався в 2006 році, коли Гейтс залишив засідання в Microsoft і відразу відправив електронного листа співробітниці, яка проводила нараду, з пропозицією сходити на вечерю.

«Якщо це викликає у вас дискомфорт, вдайте, що цього ніколи не було», — наводить NYT витримки з листа мільярдера.

Співрозмовники газети розповіли, що жінці дійсно було незручно, і вона вирішила вдати, що цієї ситуації ніколи не було.

Ще один епізод стався «рік або два тому», коли Гейтс відправився в Нью-Йорк у справах спільного з Меліндою благодійного фонду. Його в поїздці супроводжувала одна зі співробітниць фонду. На коктейльній вечірці, як стверджує видання, Гейтс звернувся до жінки зі словами: «Я хочу побачитися з вами. Ви повечеряти зі мною?».

За словами співробітниць Microsoft, це були не єдині випадки, коли Білл Гейтс намагався впадати за колегами. Зазначається, що такі інциденти створювали незручне робоче середовище, незважаючи на те, що його поведінка ніколи не була агресивною або нав’язливою.

За даними Wall Street Journal, саме численні спроби Гейтса завести романтичні стосунки з колегами з Microsoft і стали причиною його відходу з корпорації. Рада директорів в 2019 році почала внутрішнє розслідування свідчень однієї зі співробітниць, яка повідомила, що у неї був інтимний зв’язок з Гейтсом протягом декількох років.

Причому їхній роман почався ще в 2000 році — через шість років після весілля з Меліндою. Рада директорів найняла юридичну фірму для перевірки цих даних. Але ще до завершення розслідування Гейтс оголосив про відхід з ради директорів.

Іншу причину називає Daily Beast — в благодійному фонді Білл прагнув домінувати і міг зневажливо ставитися до Мелінди.

 Сама вона в своїй книзі Момент підйому описувала, як в 2012-2013 роках переконувала чоловіка, що їм варто удвох писати щорічні листи їхнього благодійного фонду.

Білл протягом декількох років писав їх один і на пропозицію дружини спочатку відреагував відмовою. А коли вони все ж сіли писати черговий лист разом, це закінчилося сваркою, яка, за словами Мелінди, «могла покласти край шлюбу».

Daily Beast також пише, що Білл і Мелінда Гейтси віддалилися один від одного більш десяти років тому і жили кожен своїм життям. На людях вони справляли враження не сімейної пари, а «двох глав держав».

Джерело видання зізнається, що було здивоване, коли подружжя оголосило про розлучення: «Я думав, вони будуть продовжувати мучити один одного до кінця життя».

Джерело