Депутат Херсонської облради перереєстрував бізнес за законами РФ

Депутат Херсонської обласної ради від “Європейської Солідарності” Валерій Салтиков перереєстрував бізнес за законами РФ і отримав російський паспорт.

Про це свідчить російський Єдиний державний реєстр юросіб.

Салтиков перереєстрував “Каховське спеціалізоване автотранспортне підприємство – 2107” та одне з підприємств “Грааль Південь”.

Автотранспортне підприємство змінило основний вид діяльності з вантажного автомобільного транспорту на оренду та управління власною / орендованою нерухомістю.

Також Валерій Салтиков самостійно очолив автотранспортне підприємство, коли в українській юрисдикції його директором є Денис Салтиков.

А інформацію про російське громадянство Салтикова можна знайти у виписках з відомостями про перереєстровані підприємства.

Голова Херсонської територіальної організації “Європейської Солідарності” та депутатка Херсонської міськради Оксана Погомій вже заявила у Facebook, що Валерія Салтикова виключать з партії.

Також його спробують відкликати з облради шляхом застосування імперативного мандату.

Салтиков є колишнім головою управління інфраструктури, житлово-комунального господарства, захисту довкілля, оборонної роботи та цивільного захисту Каховської РДА.

Також він у часи президентства Петра Порошенка очолював і саму Каховську РДА.

У 2015 році Валерій Салтиков обрався до Каховської районної ради Херсонської області від “Блоку Петра Порошенка”.

У 2020 році він обрався не тільки до Херсонської обласної ради, а й знову до Каховської райради. Обрався він від партії “Європейська Солідарність”.

У квітні 2022 року повідомлялось про викрадення Салтиков росіянами.

Потрапляв до обліків МВС за категорією “Зниклі громадяни”, звідки його видалили наприкінці лютого 2023 року.

Джерело