Херсонські школи, які працюватимуть з 1 вересня, будуть охороняти російські військові

Так звані «базові» херсонські школи, які відкриються 1 вересня, будуть працювати під охороною російських військових.

Таке повідомлення розповсюдили медіа, лояльні до окупантів.

В повідомленні міститься посилання на заступника голови адміністрації президента Росії Сергія Кірієнко, який є кремлівським куратором окупованих українських територій. Той в свою чергу посилається розпорядження на президента Росії Володимира Путіна надати озброєну охорону для всіх шкіл в «Л/ДНР» й на «визволених» (окупованих Росією) територіях України.

Тобто, з 1 вересня російські військові перебуватимуть в усіх херсонських школах незалежно від того, як адміністрації навчальних закладів, а також педагоги й учні будуть ставитися до перебування в школі озброєних окупантів.

Є чимала небезпека, що у випадку наближення до Херсону лінії фронту саме ці «шкільні охоронці» можуть заблокувати дітей й педагогів в будівлі школи для подальшої «евакуації» в Крим. Простіше кажучи, російські військові потенційно можуть сприяти викраденню херсонських дітей.

Нагадаємо, в Генічеській громаді на Херсонщині визначилися з навчальним закладом, відповідальним за дистанційне навчання дітей по українським програмам.

Джерело