Як визначатимуть кращій проєкт Меморіального комплексу «Бузковий гай»  

Рідні загиблих захисників братимуть участь у відборі кращої пропозиції з представлених на конкурсі проєктів Меморіального комплексу «Бузковий гай».

Про це повідомляє Херсонська міська військова адміністрація.

Оголошений 1 травня відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію щодо створення Меморіального комплексу «Бузковий гай» пам’яті захисників Херсона викликав у суспільстві великий інтерес. На нього активно відгукнулись архітектори, скульптори, студенти та авторські колективи з усієї України. Сьогодні, 10 травня 2024 року, – останній день подання реєстраційних заявок на участь у конкурсі, отримання учасниками конкурсної документації.

З 13 травня розпочнеться сам конкурс і триватиме він до 9 серпня поточного року. На 15 серпня запланований розгляд конкурсних робіт. До складу журі входять 15 людей. Це представники МВА, Центральної районної у м. Херсоні ради, архітектори тощо. За пропозицією громадськості до складу конкурсного журі введено рідних загиблих у бою з російськими окупантами 1 березня 2022 року захисників.

Підсумки конкурсу будуть підбиті перед Днем Незалежності України.

Нагадаємо, 1 травня на Херсонщині розпочався конкурс на кращий проєкт меморіального комплексу “Бузковий гай” пам’яті захисників Херсона.

Джерело