Мешканці Херсонщини стали частіше їздити в Крим, здебільшого – вимушено

Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що за рік пасажиропотік між Кримом та окупованими українськими територіями, розташованими на материковій частині країни зріс удвічі.

Про це він розповів в інтерв’ю російським пропагандистам.

Сьогодні автобуси курсують із Сімферополя, Ялти та Джанкоя до Мелітополя, Бердянська, Генічеська, Скадовська. У першому півріччі 2023 року перевезено понад 21 тисячу пасажирів, хоча у другому півріччі 2022-го — понад 12,5 тисячі,

каже Аксьонов.

Він також сказав, що сподівається на зростання пасажиропотоку. Також говорив про співпрацю регіонів, культурні і людські зв’язки.  

Але, як розповідають мешканці окупованої частини Херсонщини, справді мешканці області їздять в Крим, щоб купувати ліки, бо в місцевих аптеках вони продаються за завищеними цінами, до того є ймовірність покупки фальсифікату. Також люди їздять в Крим, коли є потреба купити якусь домашню електроніку чи побутову техніку: на Херсонщині цих товарів практично немає в продажу. Ще одна причина поїздок – вирішення питань, пов’язаних з пенсійними та соціальними виплатами від окупантів.

Їздять в Крим також випускники шкіл, розташованих на окупованій частині Херсонщини, та їх батьки. Мета цих поїздок – вступ колишніх школярів до кримських та російських вишів.

Мешканці Херсонщини практично не їздять в Крим для відпочинку, екскурсій, відвідування якихось заходів. Бо просто не мають для цього грошей.

Нагадаємо, після відновлення руху по Чонгарському мосту подорожчав проїзд з Генічеська до Джанкоя.     

Джерело