На базі однієї з книгозбірень Херсона відкрили артукриття

На базі однієї з херсонських книгозбірень відкрили артукриття “Незламна бібліотека”.

Про це повідомило Суспільне Херсон.

Зазначається, що тут можна почитати літературу, попрацювати в інтернеті, поспілкуватись, а за потреби зарядити свої гаджети.

Проєкт реалізувала обласна бібліотека ім. Олеся Гончара, завдяки програмі “Малі інфраструктурні гранти”.

“Першочергово ми думали, що у приміщенні на цокольному поверсі Гончарівки буде створений цей майданчик, що потрібно зробити такий своєрідний пункт незламності, де люди просто могли б прийти підзарядитися, якщо потрібно, тому що цей проєкт передбачає наявність зарядної станції, скористатися інтернетом – в рамках цього проєкту ми отримали старлінк. І отримати інформаційну допомогу. Влітку ми подали проєкт на програму “Малі інфраструктурні гранти” програми “House of Europe”, щоб реалізувати цей проєкт. На початку листопада ми дізналися, що ми увійшли у перелік фіналістів, але 12 листопада, на жаль, окупанти внесли корективи у ці плани, і ми залишилися без приміщення”, — зазначила заступниця директорки книгозбірні Оксана Шестакова.

“Незламну бібліотеку” створили у безпечному просторі на базі однієї із книгозбірень Херсона. Бюджет грантового проєкту — 513 тисяч гривень, розповіла директорка обласної бібліотеки Гончара Надія Коротун.

“Європейський дім з 31 учасника, вибрав 15 переможців, серед них — нашу бібліотеку, ми пообіцяли, що ми знайдемо локацію, ми розмістимо все, тому що херсонці просто засумували й за сучасними технікою та місцем, де можна зустрітися, і просто спокійно посидіти, попити кави, поспілкуватися, пісні поспівати, вірші почитати, зустрінутись зі письменниками, зі своїми близькими подругами, друзями”, — каже Надія Коротун.

Відвідати артукриття можна за попереднім записом через Google-форму, яка розміщена на сайті та Facebook-сторінці бібліотеки Гончара. Одночасно “Незламна бібліотека” прийматиме до 25 відвідувачів, розповіла Коротун.

Джерело