Петро і Катерина: росіяни продовжують захаращувати Генічеськ «патріотичними» муралами

Мурал, на якому зображені російські монархи Петро Перший і Катерина Друга, відкрили російські окупанти і місцеві колаборанти в тимчасово підконтрольному росіянам місті Генічеську.

Про це повідомляють підконтрольні російським окупантам медіа.

Цей мурал завдовжки 20 метрів називається «Сильна Росія – Єдина Росія». Його зробили на однієї з центральних вулиць міста, на місці, де був інший мурал, на українську тематику, зроблений до окупації міста. І загарбники, пишучи про свій мурал, не приховують, що зробили, знищивши інший мурал.  

Відкриття муралу – частина агітаційної кампанії партії «Єдина Росія», яка бере участь в запланованих на вересень нелегітимних виборах до підконтрольних окупантам місцевих представницьких органів влади.

Зображені на муралі монархи Петро Перший і Катерина Друга – найшановніші в сучасній Росії державні діячі. За результатами опитування, нещодавно проведеного дослідницькою групою Russian Field, найшановнішими державними діячами в Росії є Петро I та Катерина II (їх обрали 82 та 71 % опитаних відповідно), замикає трійку лідерів радянський диктатор Йосип Сталін (65 %).  

Цей пропагандистський мурал – вже сьомий, створений в Генічеську під час окупації. В місті вже є мурали з портретами Героя Радянського Союзу Василя Курасова, а також – з портретами загиблих у 2022-2023 роках російських пропагандистів Дар’ї Дугіної, Максима Фоміна (Владлена Татарського) і Олега Клокова. Також на якомусь бетонному паркані команда студентів та викладачів кафедри дизайну створеного окупантами фейкового «Херсонського технічного університету» намалювала мурал «Херсонська область разом із Росією». А в червні був відкритий мурал, присвячений херсонській прокремлівській телекомпанії «Таврія».

Джерело